Ανακαλύψτε πώς ν’ αναδείξετε τις δεξιότητές σας μέσω ενός βίντεο CV που θα σας βοηθήσει να βρείτε ΤΗ δουλειά.

 

Απαιτείται μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια για να βρει κανείς την πρώτη του δουλειά στον πολιτιστικό- δημιουργικό τομέα. Ωστόσο πάντα υπάρχουν τρόποι για να ξεχωρίσει κανείς από το πλήθος! Η ομάδα του CERTIFY κατέβαλε συντονισμένη προσπάθεια για να χαρτογραφήσει λεπτομερώς το σύστημα προσλήψεων στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα σε 6 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η μελέτη μας βοήθησε να εντοπίσουμε κενά δεξιοτήτων αλλά και τις δεξιότητες τις οποίες ο τομέας ζητά και στις οποίες οι νέοι που αναζητούν εργασία όπως εσείς θα πρέπει να εστιάσουν όταν παρουσιάζουν τον εαυτό τους μέσα από ψηφιακές ιστορίες.

 

Σε αυτό το σύντομο μάθημα θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις τεχνικές ψηφιακής αφήγησης για να δημιουργήσετε ένα συναρπαστικό βίντεο CV που θ’ αναδεικνύει αυτές τις περιζήτητες δεξιότητες, δηλαδή τη δημιουργικότητα, την ευελιξία, τη συνεργατικότητα και την αυτοδιαχείριση. Θα σας καθοδηγήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας από το αρχικό στάδιο του καταιγισμού ιδεών έως το στάδιο της αποστολής του βίντεο CV σας.

Περιεχόμενα του μαθήματος ψηφιακής αφήγησης

  Εισαγωγή
Available in days
days after you enroll
  Δημιουργικότητα
Available in days
days after you enroll
  Ευελιξία
Available in days
days after you enroll
  Συνεργατικότητα
Available in days
days after you enroll
  Δεξιότητες αυτοδιαχείρισης
Available in days
days after you enroll
  Προετοιμασία
Available in days
days after you enroll
  Εκτέλεση
Available in days
days after you enroll
  Αξιολόγηση και διάχυση
Available in days
days after you enroll

Videos created during digital storytelling workshops

Championship

Αυτή είναι μα ψηφιακή ιστορία που δημιουργήθηκε από τη Giulia Lucchesi σε ένα από τα εργαστήρια ψηφιακής αφήγησης του CERTIFY


Creative Healing (Δημιουργική θεραπεία)

Αυτή είναι μα ψηφιακή ιστορία που δημιουργήθηκε από τη Jane Hearst σε ένα από τα εργαστήρια ψηφιακής αφήγησης του CERTIFY


The Joy of Lists (Η χαρά του να φτιάχνεις λίστες)

Αυτή είναι μα ψηφιακή ιστορία που δημιουργήθηκε από τη Sally Reynolds σε ένα από τα εργαστήρια ψηφιακής αφήγησης του CERTIFY.

Σχετικά με το πρόγραμμα CERTIFY


Κατά την τελευταία δεκαετία τόσο οι τυπικοί όσο και οι άτυποι ανοιχτοί μαθησιακοί δίαυλοι, έχουν αναγνωρισθεί πανευρωπαϊκά, ως βασικό στοιχείο για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος της Δια Βίου μάθησης.

 Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να μη γνωρίζουν τις εγκάρσιες δεξιότητες τους, οι οποίες έχουν αναπτύξει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής και προσωπικής τους πορείας και τον σημαντικό ρόλο που αυτές μπορεί να παίξουν στην ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα CERTIFY επιδιώκει να βοηθήσει άτομα τα οποία επιθυμούν να εργασθούν στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κατά την ευρωπαϊκή ένωση Πολιτιστικό - Δημιουργικό τομέα, αναπτύσσοντας και δοκιμάζοντας μια νέα μεθοδολογία η οποία βασίζεται σε ψηφιακά εργαλεία, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ταυτοποιήσουν και να πιστοποιήσουν τις εγκάρσιες δεξιότητές τους.

 Ο Πολιτιστικός – Δημιουργικός Τομέας χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι οι διαδικασίες πρόσληψης και στελέχωσης σε αυτόν δεν είναι ιδιαίτερα δομημένες καθώς και από το ότι ότι οι βασικές δεξιότητες σε αυτόν, συχνά αποκτώνται σε βάθος χρόνου και εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Συνεπώς η αναγνώριση και πιστοποίηση των βασικών δεξιοτήτων είναι σημαντική για αυτούς/ες που μόλις ξεκινούν την καριέρα τους, αλλά και για όλους τους ενήλικες που επιθυμούν να εργασθούν, αλλά δεν μπορούν να βρουν την κατάλληλη θέση εργασίας στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα CERTIFY θα αναπτύξει και θα δοκιμάσει δύο ψηφιακά εργαλεία: α. μία εφαρμογή Smartphone μέσω της οποίας θα παραχθούν ψηφιακές βιογραφικές ιστορίες και β. μια πλατφόρμα δι’ αποστάσεως μάθηση, με στόχο να υποστηριχθούν και να καθοδηγηθούν οι αναζητώντες στην προσπάθεια τους να βρουν εργασία.

Tα δύο αυτά εργαλεία θα βοηθήσουν όσους /ες αναζητούν εργασία να ευθυγραμμίσουν τις δεξιότητές τους με τις περιγραφές διαθέσιμων θέσεων εργασίας, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να διευκολυνθούν στην προώθηση της καριέρας τους.

 

Τα αποτελέσματα του πρότζεκτ θα αναρτηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Erasmus+ στην παρακάτω ψηφιακή διεύθυνση: Project Card.


Χρηματοδότηση: Erasmus+ Strategic Partnerships

 

Key Action: Cooperation for innovation and the exchange of good practices for Adult Education (2019-2021)

 

ΕΤΑΙΡΟΙ

  • Συντονιστής: Πανεπιστήμιο του LOUGHBOROUGH, Ηνωμένο Βασίλειο (Dr Antonia Liguori)
  • ATIT BVBA, Βέλγιο
  • Πανεπιστήμιο DE MONTFORT, Ηνωμένο Βασίλειο
  • SPES GMBH, Αυστρία
  • ISTITUTO LUIGI STURZO, Ιταλία
  • RESEARCH PATHS Εταιρεία Έρευνας, Ελλάδα
  • Siena Art Institute Onlus, Ιταλία
  • VsI “Lyderystes ir verslo akademija”, Λιθουανία